25 Haziran 2014 Çarşamba

MARAZ

        Hızla Ramazan'a yaklaşırken kalbim pır pır ediyor. Ne kadar şükretsek azdır. Fakat her ramazanda bir marazım çıktığı gibi bu ramazana bile girmeden daha yine bir marazım çıktı. Bir haftadır korkunç mide ağrılarım var ve beni epeyce yordu. Korkudan ne yiyebileceğimi şaşırmış durumdayım. Bugün inşallah bir doktora gideceğim! Son anda vazgeçmezsem. Bu kadar çileyi çekiyorum da bir doktor için hastanelere gitmek zulüm geliyor. Bir de ya doktor kötü bir şey derse korkusu var tabi :( Can kıymetli, hayat her türlü çilesine rağmen yaşanılası demek ki. Ama insanoğlu olarak hep bir nankörlüğümüz var nedense? Geçen günü oğlumun sosyal bilimler lisesinde okumak istemesi nedeniyle çareler üretmeye çalışırken gün içinde okula yakın bir yerlere taşınmaktan tutun da, işyerimin okula uzaklığını hesap etmeye kadar attım tuttum. Boşa koydum dolmadı, doluya koydum almadı. Kiralık evlere mi bakmadım, yol güzergahlarını mı hesap etmedim, neler neler. Ama günün sonunda çare üretememiş olsam da bir şeyin farkına vardım, ya da öğrencilik günlerimin  o yerleşik düzene muhtaç sefaletini hatırladım. Oh dedim Rabbim sana şükürler olsun meğer insanın bir evinin, bir düzeninin, bir yerleşikliğinin olması  ne büyük bir nimetmiş!.. O gün bu gündür daha bir şükreder oldum. Tüm öğrencilik hayatım boyunca ya da evleninceye kadar diyeyim bavul elimde gezmek zorunda kaldığım günlerde "bir gün yerleşik bir düzenimiz olacak mı" dediğimi hatırladım. Hatta aradan 20 yıl geçmiş olmasına rağmen ne zaman bunalıp kabus görsem rüyamda dolabımı, yanımdan ayırmadığım yastığımı, bavullara sığdırmaya çalışır, kan ter içinde uyanırım. Artık nasıl bir sıkıntı bırakmışsa bende. Bir de sanırım ben biraz düzeni ve yerleşikliği seviyorum. Düzensizlik beni ben olmaktan çıkarıyor. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden sonra, çadırda bile yaşarken sadece mutfak, banyo ve ütü için gündüz girip çıktığımız bir ev kiralamış, gece tekrar çadırımızda kalarak  psikolojimi rahatlatmaya çalışmıştım. Evet yazarken hatırlıyor ve gülüyorum şimdi. Off bunun gibi ne düzen kurma hikayelerim var ;))) Şükür! Şükür bin şükür bu günlerimize... Hangi nimetini inkar edebiliriz ki Rabbim... 

12 yorum:

  1. hemen midene iyi gelecek öneriyle başlayalım...
    nasıl bir ağrı olduğunu bilmiyorum ama midenin en iyi dostlarından biri zencefil...
    taze zencefilin suyunu çıkarabilirsen bir ceviz kadar büyüklükte zencefilin suyunu ,suyla karıştırıp iç
    yok sıkamam dersen minik tabletler halinde kesip ağzına çiğme yut.

    Allah sıkıntılardan kurtarandır. Taşınmayı sevmediğin belli ama gerek olursa o liseye yakın , bizim daha önce oturduğumuz huzurlu bir yer önerim de olabilir.
    Her şeyin hayırlısı...
    Ramazan ferahlığıyla gelir inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feci bir ağrı sırtımdan çıkıyor, nefessiz kalıyorum. Zencefili bilmiyordum, muhakkak deneyeceğim, bugün doktordan dönerken alırım inşallah. Çok teşekkür ederim. Stres ve abartmak sanırım bu kez midemden kendini dışarı vuruyor. Bakalım öğlen belli olur inşallah. Okul meselesini biraz abartıyorum. Hayırlısı inşallah güzel duana amin. Kocaman sevgiler ;)

      Sil
  2. Rabbim tez vakitte şifa nasip etsin inşallah . Bende ağrıdan kıvransamda doktora gitmeyen birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Deprem ne büyük afet geçen yaz Muş'ta olmuştu Erzurum'da sallanmıştı da tam ben tv izlerken hala etkisini korkusunu yaşarım .. Çadırda yaşamanız hiç gülünç gelmedi bana o yüzden . Rabbim cümlemizi her türlü afetten koruyup kollasın inşallah. . Ramazan geliyor diye tek kendimi heyecanlanır sanıyordum bende ne güzel ki başkalarıda varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esenciğim şifa dileğine çok teşekkür ederim canım. Allah kimseye yaşatmasın depremi, afeti. Ramazan ayı şahane bir ay! Hem ruhen hem bedenen arınacağımız bir nimet, fırsat. Dolu dolu geçirip her anlamda istifade ederiz inşallah. Şimdiden programını düşünmek, hayalini kurmak bile mutlu ediyor insanı. Aynı duyguları paylaşmak şahane.

      Sil
  3. geçmiş olsun ve hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nihalcim, hepimize hayırlı ramazanlar ;)

      Sil
  4. Ah stres nelere kadirsin!..
    Çok iyi anlıyorum bir dönem özellikle midemle hiç sorun yaşamayan ben zaman zaman rahatsızlandım ve gerçekten de insanınhayatını bir bulantı bile alt üst edebiliyor..
    Rabbim şifa versin..zencefil iyi ve risksizbir öneri..

    Hayırlı ramazanlar nasip etsin Rabbim şimdiden..sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Nasrettin Hoca gibi damdan düşeni damdan düşen anlıyor ;) Sana da hayırlı ramazanlar canım benim

      Sil
  5. Bu mide ağrısı, bulantı ve ishal şu sıralar bildiğin virüs gibi bir çeşit bağırsak enfeksiyonu olabilir, ihmal etmeyin doktora gitmek bana da zul gelse de geçen gün gidip serumdu iğneydi ancak kendime gelebildim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun sevgili yazdan kalan. Benimki kronikleşti bakalım endoskopide belli olacak. Sevgiler...

      Sil
  6. merhabalar...gecmisler olsun
    insallah hersey yolundadir...
    sevgilerimi birakiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nezaketiniz için sevgi bizden ♥️

      Sil