27 Ocak 2015 Salı

İYİKİ/KEŞKE/2015

             Şu hayatta, her daim  "iyi ki yapmışım" dediğim üç-beş şey var. Bunların başında elbette anne olabilme lütfuna mazhar olmak, ikincisi de size komik gelebilir fakat "özgürlük= nefes almak" gibi olan benim için araba kullanmak. ............ Listenin altındaki bir kaç maddenin altında da "blog yazmak veya blog dünyasını keşfetmek" var. E tabi ki de bu listemin karşısında "şu hayatta bir türlü beceremediklerim" diye bir liste de var elbette :)). E hadi merakta bırakmayayım, oradan da bir kaç tüyo vereyim de biraz güldüreyim sizi, hali pür melalime :)) Liste başım :(( Bir türlü fazla kilolarımdan kalıcı olarak kurtulamamak, bir yabancı dili şöyle adam gibi konuşup/anlayacak kadar olmamış olmak...................... Görüldüğü gibi beceremediklerimin ardında bir istikrar sorunu var gibi. Psikolog arkadaşlar daha iyi çözümleyebilirler halimi. Biraz karmaşık çünkü.  
            Uzun zamandır yazamıyorum. Mazallah iki bin on beş bir geldi, pir geldi. Hemen ilk bir kaç gününü annemin acil operasyonu nedeniyle hastanede geçirdik, arkasından tatil, arkasından bastırdıkça bastıran kar, arkasından sınavlarım ve nihayet sömestr ve bir nefes. Bugünümüze şükürler olsun. Sağlık olunca her şeyin üstesinden gelinebiliyor. Ne büyük nimet şu sağlığımız, sonsuz kere şükür. 
            Bizde haberler şimdilik böyle, okuma, yazma, izleme gibi entellektüel ritüelleri devam ettirebilmek de büyük lüksmüş onu anlamış olarak, iki bin on beş yılının aynı hızda dönmemesini, biraz sükunet, biraz huzur, ve hep sağlık diliyorum. Daha bu yıla ait bir ajanda bile yapacak zaman bulamayan bizden selamlar....

11 yorum:

  1. Geçmiş olsun annenize. sağlık hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz; 2014 böyle bir yıldı....

    2015 gerçekten sakin, huzurlu ve seyahatli geçsin :) (sonuncusu benim kendime özel dileğim tabii
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de kat beni dee ;)) sağlıklı ve seyahatli olsun hepimize ;) İyi dileklerin için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Aynen, sağlık her şeyin başı, çok geçmiş olsun! :) Benim de "anne olmak" anne olana dek hiç de önceliğim değildi hatta oldum, baya uzun süre hala bekarmışım gibi davrandım, biraz geç idrak ettim ben bu annelik mevzusunu ama aynen iyi ki olmuşum diyorum, çok beter altında kalıyorum ama olsun, iyi ki varlar evlatlarımız. Araba işine de katılıyorum bir de iyi ki seyahat etmişim onca ülkeyi görmüşüm ekliyorum, hala da inşallah görmeye devam ediyorum tabii :D Pişmanlıklarım hmmm o da çoktur elbet ama bak aklıma gelmedi, daha doğrusu aklıma gelenlere de "ama bak iyi ki bırakmışım o işi, sonra bu iş oldu, daha iyi oldu" falan diyorum hatırlayınca, bu iyi bişey sanırım :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Ceren yaramı açtın! Bu annelik mevzusunu ben de çok geç öğrendim :( Öyle ki emzirmeyi sevemedim, zoraki yaptım o zamanlar :(( Hala içim sızlıyor. Bir ikinci çocuk da olmadı. Ama şimdi o kadar iyi hissedebiliyorum ki aklımdaki her an şükrediyorum. Allah bağışlasın ve korusun bütün anne kuzularını. Bazı duyguların da öğrenilebildiğini yaşayarak öğrendim yani ;) İyikiler arasında da pişmanlıklar arasında da seyahat muhakkak vardır yaa. Gidebildiklerime ve de halâââ gidemediğim yerlere. O zaman inşallah hepimiz için sağlıklı ve bol seyahatli olsun 2015.

      Sil
  3. Sizi merak ettim..bir kaç kez 'acaba gözümden mi kaçtı yayınları'diyerek bloga uğradım ama yeni bir şeyler yoktu..bu gün var :) çok memnun oldum.. vazılanlar pek iç açıcı olmasa da hızla geçici ve iç geçirici olmamalarını diliyorum..ve daha bol huzur daha fazla sukünet..İnşaAllah..

    Kişisel yazılarımı ve paylaşımlarımı artık DOLABİSTAN'da yapıyorum ziyarete beklerim çok sevgiler selam sevgi ve dua ile..

    YanıtlaSil
  4. Caaanım Sevgi'm çok teşekkür ederim ne güzel dilekler bunlar. Hadi saba da bol sağlıklı, bol seyahatli olsun 2015 diyeyim, nasıl olsa gezmeyi sevmeyen blogger yok dimi aramızda ;)). Ve dolabistana kahveye gelelim.

    YanıtlaSil
  5. İnanırmısın keşkelerimiz de iyikilerimizde aynı:))) Şu hayatta en çok yapmayı isteyip bir türlü istikrarlı olamadığım 2 şey var. Kilo vermek ve korumak, ingilizceyi çok iyi bilmek. Psikolojik danışman olarak sanada kendime de şunu söyleyebilirim ki bu iki konuda beynimizde engeller var,inanmıyoruz yapabileceğimize. Kendimizi ikna edersek tamamdır bu iş:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorumusun bana yorumun "kral çıplak" demişsin gibi hissettirdi. İki gündür düşünüyorum ve evet bilinçaltım inanmıyor galiba gerçekten :(( Çünkü aklıma koyduğum her bir şeyi iyi veya kötü yapabilmişken bu iki şeyi yapamamış/yapamıyor olmanın cevabını bulamıyordum. Şimdi sevgili arkadaşım şu kendimizi ikna etme işinde de senden olaya bir el atmanı istesem, çok mu abartmış olurum. Belki bize bir yazı yollarsın bloğundan kimbilir. Kocaman sevgiler ve minnetler, ufkumu açtığın için...

      Sil
    2. Yazmaz miyim arkadaşım seve seve
      Ama önce yurda dönüp biraz bu konu üzerine çalışmalıyım ki size layık olsun:)))

      Sil
  6. benzerlikler güldürdü beni.. :) şu ingilizce de ben de aynı durumdayım. ve çok can sıkıcı.. :)
    epey bir süre başarısızlık denemelerinden sonra kilo vermeyi nihayet başardım. :))
    spor ve sağlıklı beslenme alışkanlığını oturtabilirseniz kalıcı bir şekilde çözmüş oluyorsun... umarım siz de başarırsınız..
    Kadriye hanım uzman olarak sebebi çarpıcı şekilde açıklamış.
    blog dünyası ile tanışmak, baba olmak benim de iyi kilerimden..
    Selamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, ve tebrikler! Darısı başımıza olsun ;)))

      Sil