13 Şubat 2016 Cumartesi

BİRAZCIK ADALET! İMKANSIZ MI?

       
Dün akşam haber izlerken  bir haber dikkatimi çekti. İsveç'li bir yardım kuruluşu (sida) 2016 yılında tüm dünyada 125 milyon kişinin yardıma muhtaç olacağını tespit etmiş. İşte Suriye'de 18 milyon kişi, Irak'da 7,5 milyon kişi, Etiyopya'da kuraklık nedeniyle 10 milyon kişi vs... Rakamlar insan hayatını ifade ederken çok yetersizdir. Ama bu rakamlar gerçeğin de çok ötesinde yetersiz. Dedim ki bunların yardıma muhtaçtan anladığı açlıktan ölümle hayatta kalma arasında gidip gelen insanlar olmalı. Yani bir yardım kuruluşunun bu tespiti yapmış olması bana insanlıktan ne kadar ama ne kadar uzakta olduğunu gösterdi. Bence çok talihsiz bir açıklama. Hani derler ya özrü kabahatinden büyük. Bu öyle bir şey. Ben eğer yetkili olsaydım böyle bir açıklama yapan kuruluşu tez elden kapatırdım. İnsan hayatı sadece açlık tokluktan ibaret midir? Velev ki öyle olduğunu kabul edelim 7 milyar nüfusa sahip bir dünyada sadece açlık tokluk arasında gidip gelen insan sayısı sizce 125 milyon mudur? Bahsetmeyeceğim hepimizin bildiği acılardan da. Ben yine şu kapitalist dünyaya nefretimi kusmadan da geçemedim. 
      Bizim aklı evvellerden birisi de (Berna Laçin) Küba'ya gitmiş. Doktorun bile 20 euro maaş aldığı bu komünizm ülkesini ballandıra ballandıra anlatmış. Aklın ermese çantayı omzuna vurup Küba'ya göç edersin. 
    Yok arkadaş ben aklımı çıldıracağım. İnsanlık tarihin hangi döneminde bu kadar ölmüştür acaba? Ya da tekrar dirilir mi? Biz inançlı insanlarız ümit etmeliyiz ama o kadar zor ki ümit etmek. Allah affetsin beni. Bir akşam haber izledim daha da kendime gelemiyorum. Haber bülteni değil, felaket tellallığı. Ne aklım ne gönlüm almıyor bu kadar adaletsizliği, Yazmasam da çatlayacaktım, bakmayın siz benim kusuruma :(( 


4 yorum:

  1. Tam da bugün kolonialism öncesi Afrika'da çekilmiş bir resim gördüm nette cocuk Tombul Tombul maasallah. Aslında birileri digerlerinin Ekmeğini çalmasa açlık Sınırı olmayacak da ... Kapitalizm işte. Biz bile bu çarkın hizmetçileriniz maalesef. Bir de o Berna lacının Küba güzelleşmesini eleştirdiğini gördüğüm ilk kilidiniz ellerinizden öperim. Ben de bilmesem Küba'yı diye başlamıştım Cümleye o haberi okuduğumda.

    YanıtlaSil
  2. Birileri doymak bilmediği için dünyada açlığa mahkum olanlar var maalesef ki :(( Ve yardıma muhtaç koskoca bir dünya... İşin kötüsü de bu her geçen gün çoğalıp gidiyor :( Sistemler maalesef ki buna henüz bir çare üretebilmiş değil. Birinin de çıkıp insanın emeğini hayatını sömüren kapitalizme karşı, insanın zekası ve insanlığıyla alay eden komünizme güzelleme yazdığını görünce hakikaten sinirim zıpladı. Bu konuda bilinçlenmek ve bu bilinci yaymak gerekiyor. En azından tüketim konusunda daha bilinçli olmak, zekat ve sadaka konusunda daha duyarlı olmak, gençlere mesleki alanlarda yardımcı olmak lazım. İşte daha insani bir yaşam için adımlar atılmalı. Bireysel bile olsa. Teşekkür ederim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Akşam haberlerini izlemeyi bıraktım bir süredir ama o da olmuyor ki. Başını kuma gömmek gibi bir şey. İzleyince de sinir olup üzülmekten başka bir işte yapamıyorsun. Kalbim acıyor soğukta yaşamak zorunda olan çocukları gelince. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum umarım bir gün bütün insanlar olarak bir şeyler yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. :)) sözün bittiği yer..gerçekten giderek daha acımasız yapıyoruz dünyayı..

    YanıtlaSil