29 Eylül 2014 Pazartesi

ELEMTERE FİŞ

          Hafta sonu hava yağmurlu ve kapalıydı. Yeni sipariş ettiğim kitaplar cuma akşamından eve ulaşmışlardı. Paketi sevinçle açtım, hepsini elime alıp okşadım. Hangisinden başlasam ki diye daha ön sözlerine bile bakamadan Ayşe Kulin'in "Hayal"'inde kayboldum gittim. Cumartesi günü oğlumla yine kitapçılara gittik O'na da Peyami Safa/Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Paul Coelho/Simyacı, Reşat Nuri Güntekin/Yaprak Dökümü'nü, kendime Bir Tatlı Huzur, Münir Nurettin Selçuk/Ayşe Kulin alıp eve döndük. Neyse ki battaniyeyi örüp bitirmiştim. Sigaradan kurtulmama yardımcı olan bu örgü eylemi evimize şirin bir battaniye kazandırdı. Gidişi bile güzel oldu sigaranın. Dişlerimi de temizletip parlattırmayı da ihmal etmedim iki arada bir derede ki sigaranın izi kalacak diye aklım çıkıyordu. Cumartesi pazar gelmekte olan bayram nedeniyle Türk Kadınının temizlik haftasına iştirak edemedim. Kitap elimden düşmedi, bulaşığı çamaşırı makineye atıp kitabın başına döndüm, ütü falan hak getire elime alamadım. Ama dün gece kitabı bitirdim. Yine çok güzeldi. Ayşe Kulin her zamanki gibi. Sadece şu eşcinsel romanlarını beğenmedim bir de gece sesleri romanını. Geri kalan tüm kitapları güzeldi. Bence kendi oto biyografisi olarak yazdığı "Hayat" ve "Hüzün"den daha güzel bir kitap olmuş "Hayal". Yazarlık macerasını ve yazdığı kitapların arka perdesini yazmış. Ben severek ve merakla okudum. Ayşe Kulin okurken büyük keyif aldığım bir yazar. Şimdi sırada hangi kitap olur bilmiyorum. Bakacağız hangisi beni içine çekerse. Bu arada Mihmandar/İskender Pala bitmedi :( Araya örgü ve Ayşe Kulin girdi üzgünüm, İskender Pala'ya bunu yapmamalıydım, hele ki Mihmandar'a. Çok güzeldi O da, en iyisi ondan devam edeyim. 
        Yürüyüşlere henüz başlayamasam da bu sabah evden çıkarken, pazartesinin adetlerine uyarak yürüyüşe başlayacağıma dair kendime tembihte bulundum. Sonra antiaging gündüz kremimi de sürüp yola çıktım.  Havanın serinliğini ruhumda da hissettim. Sessizce kendime bile itiraf etmeye korkarak içimdeki huzurun şükrünü eda ede ede geldim.  Elemtere fiş, şeytanın gözüne şiş...

11 yorum:

  1. Ortak gündemimiz :)
    Sigaraya veda, senin adına en sevindiğim .
    Mihmandar'a nasıl yaptın bunu...nayır... nolamaz...
    Ancak kitabı bitirir bitirmez bir yayınla affettirebilirsin kendini...
    Hadi bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben nasıl seviniyorum bir bilsen sigaradan kurtulduğuma her gün sayıyorum bugün 16. gün mesela :)). Mihmandar'a yapmamalıydım, sadece örgüye kaptırdım kendimi. Ben orta yolu bulamayanlardanım galiba :)) Kitaplar konusunda senin kadar güzel ve ayrıntılı yazamıyorum ama deneyeceğim inşallah. Gündem bende de çok yoğun da kendime bile söyleyemiyorum altından kalkamayacağım diye :)) Sevgiler.

      Sil
  2. tuh tuh nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Amin :)))) teşekkür ederim sevgili Mavikale...

      Sil
  3. Maşallah maşallah.. huzurunuz hiç eksik olmasın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esen Hanımcığım. Hepimiz huzur içinde oluruz inşallah!

      Sil
  4. Ayşe KULİN'i bende çok severim ,ilk köprüde tanımıştım kendisini, o kitabından itibaren her kitabını okurum..Ayrıca maşallah diyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Köprüyü okuyamadım. Ayşe Kulin biyografide iyi bir yazar, dili akıcı ve hakim. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. elemtere fiş :))) aman kem gözlere şiş :)

    YanıtlaSil
  6. Seni bir ödül bekliyor blogumda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nezaketinize nasıl cevap verebilirim bilmiyorum Kadriye Hanımcığım, çok teşekkür ederim çook...

      Sil