19 Eylül 2014 Cuma

SİGARADAN KURTULMAK

 

      
     İki üç gündür yağan yağmurla artık sabahları soğuk ve bulutlu oluyor. İnsanoğlunun ne enteresan bir varlık olduğunu düşünüyorum. Artık yazın upuzun süren gündüzlerinden yorulduğumu hissediyorum. Kış mevsiminin uzun gecelerinin ne büyük nimet olduğunu fark ediyorum. Kıştan çıkıp baharı beklerken de hem soğuktan, hem kapalı havalarda kapalı kalmaktan ne kadar yorulmuş hissettiğimi hatırlıyorum. Dört mevsimi veren Rabb'e şükürler olsun. Yani biz insanoğlunun memnuniyetsizliği, çabuk sıkılması, tez canlılığı çekilecek gibi değil vesselam. 
            Tıpkı ilkbahar gibi bu sonbahar da bana iyi geldi. İnsanlık için küçük kendim için büyük bir karar verip sigarayı bıraktım. Bugün altıncı gün ve inanılmaz mutluyum. İrademi görmek, sigarasız yaşamak, her gece yatarken haldır haldır dişimi fırçaladığım halde yine sigaranın pis kokusunu duymaktan kurtulmak, her içtiğim sigaranın elimde üzerimde kalan kötü kokusuna katlanmaktan kurtulmak, beynimdeki "sigara içen ilkel insan" proto tipinden kurtulmuş olmak, sadece kendime değil oğluma da iyilik etmiş olmak, annemin küçümseyen bakışlarından kurtulmuş olmak, babama dil ucuyla "içmemelisin" demenin ezikliğini yaşamış olmaktan kurtulmak, her oksijeni bol yerde ciğerlerimi temiz hava yerine binbir zehirli sigara dumanı ile doldurarak sağlığıma, ciğerlerime verdiğim zararı bile bile nasıl sürdürdüğümü anlamıyor olmaktan kurtulmak, geçirdiğim zatürrelerde bile sigaraya devam ettiğimde yaşadığım pişmanlıklardan kurtulmak, genetik kalp damar hastalığına doğru hızla yol aldığım için korkularımdan kurtulmak paha biçilemezmiş. Ne kadar sevinsem, ne kadar mutlu olsam azdır. Nitekim bu hafta yaşadığım eni konu stresler bile motivasyonumu ve keyfimi kaçıramadı. Bunları yazıyorum ki belki düşünüp de kurtulamayanlara bir yardımı olsun hissettiklerimin. Korktuğum kadar zorlanmamış olmak da beni çok sevindirdi. Akşamları aldım elime bir örgü oyalandım, aklıma geldikçe alışkanlıkla gidip balkonda sigara içtiğim koltuğa  oturup geri döndüm. Neskafe ve kahve çok çırpındığım zamanlarda teskin edici oldu. En çok telefonla konuşurken içtiğim için telefonla konuşmayı kestim. Yemekten sonra sigara içtiğim koltuğa sigara içtiğim süre kadar oturup kalktım :) En çok sigara içen ahbaplarımla buluşunca ölçüyü kaçırıyordum ki, dün akşam onlarla oturup sigarada onlara eşlik etmedim ve o korkumu da biraz yendim. Her sabah uyandığımda bir gün daha oldu diye mutlu oluyorum. Siz de bunu kendinize hediye edin ve bu ilkel alışkanlıktan kurtulun. Şayet içmiyorsanız da kendinizle gerçek anlamda bir kez daha gurur duyun. 
         Sırada tekrar spora ve yürüyüşlere başlamak var :)) Yaşasın sağlıklı hayat :)))

16 yorum:

  1. Yaşasın çok tebrik ederim sizin adınıza çok sevindim..:)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah kurtulursun bu canavardan,canavar diyorum çünkü acı çektire çektire öldürmeye iştahlı bir şey bu sigara... iradenin kuvvetli olduğuna inanıyorum,güçlü duyguların var,hislerin de öyle...biz üç kardeş
    sigara bağımlısı bu yüzden ölümlerle cebelleşen bir babanın çocukları olarak elimize bile almadık o pis o işkence çektiren canavarı...Allah yardımcın olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeciğim güzel temennilerine ve yorumlarına çok teşekkür ederim, sizi de bu illetten uzak durduğunuz için tebrik ederim. Allah babanı da kurtarıp sağlığına kavuştursun canım.

      Sil
  3. Tebrik ederim.Darısı başıma :)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sertaç Hanım, hepimiz kurtuluruz bu illetten inşallah. Korktuğum kadar zor değilmiş karar verip başlamak! Gerisi geliyor ;)

      Sil
  4. Allah yardımcın olsun kolay değil bir alışkanlıktan kurtulmak çok şükür hiç içmedim ama eşim çok içiyor bırakacak gibi de değil çok üzülüyorum. Bu hayat insan bir kere veriliyor.. bir ikinci şansımız yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem Hanım çok teşekkür ederim. Allah eşinizi de kurtarsın. Sizi de tebrik ederim ne güzel hiç bulaşmamışsınız sigaraya ;)

      Sil
  5. Hayırlı olsun, Allah ıradenızı guclendırsın ıns. her mevsımın ve her nımetın degerı ayrı genelde elımızde olmayanın pesınden gıderız de elımızdekını kaçırırız. ben de sımdılerde kıs mevsımının degerını cok ıyı anlıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. Hamileler için kış mevsimi gerçekten bir lütuf! Hele ki BAE'de yaşayıp ta bebek bekleyenlere Allah iki kat güç kuvvet ve kolaylık versin.

      Sil
  6. Hadi geçmiş olsun. Bütün kötü huylarımızdan, hastalıklarımızdan kurtarsın Rabbim. Çok sevindim. Bir de... hımmm ...demek örgü iyi geliyor... tamam o zaman.... şapka olur atkı olur... zahmet etme diyecektim ama ,hayırlı bi iş için olunca ...renkli olsun iki yaşlarında hatunların giyeceği büyüklükte olsun... sonraaaa... (tamam tamam fazla gitme ...)
    hadi bakalım motivasyon bizden azim sizden
    sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür bugün 10. gün. Geçti gitti galiba ;)) Allah bir daha şaşırtmasın ;)) Evet gerçekten örgü iyi geliyor, iplerin büyülü dünyası ;)) Badiş'e de bakalım ne çıkar bu büyülü dünyadan, ördükçe öresi geliyor insanın. Ne zaman koparım örgüden bilemiyorum. Güzel dileklerine çok teşekkür ediyorum, yorumlarınız gerçekten kıymetli benim için. Sevgi bizden...

      Sil
  7. Canı gönülden tebrik ederim gerçekten.
    Umarım darısı hala içenlerin başına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çook!. Evet darısı içenlerin başına olsun! Bugün 13.gün :)

      Sil
  8. Sigarayı bırakma kararınız ve sebatınız için sizi tebrik ederim! Nice sağlıklı, mutlu ve sigarasız yıllara!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz 4ncü Ev. Ne güzel dilekler, hep beraber inşallah. Sevgiler...

      Sil