13 Nisan 2015 Pazartesi

CEVVAL TERAZİ, PİLATES, HURMA...

   
     Bizim mutfakta bir dijital terazi var, neredeyse kuyumcu terazisi kadar hassas tartar sağolsun. Bu hassas terazinin aynısından bir de benim anatomik bünyemde var ve o da sağolsun bir kuyumcu terazisi kadar hassas çalışıyor. Yediğim her fazla gramı anında tartıyor, değerini veriyor peşin peşin ve itina ile de koruma altına alıyor. Şimdi hakkını yiyemeyeceğim yoksa çarpılırım bu kadar ölçülü, ayarlı, adaletli bir çalışma karşısında. Her neyse işte o cevval terazimle  böyle didişip giderken efendim, arkadaşla  bir pilates salonuna gidelim dedik. Kilo vermek için değil(!) (pilatesci kadın bunu elli sefer tekrar etti, yaw sanki biz kilo vermek için pilatese geldik diyoruz,  çattık!)  biraz şekil şemal yapmak niyetiyle geldik anacım. Aman efendim gelmez olaydık!!!! Daha ilk akşamdan kadın biz iki acemiye ki ikimizde akşama kadar ofiste oturarak çalıştığımızı daha önce de pilates yapmadığımızı söylediğimiz halde bize nasıl bir pilates yaptırdıysa artık bir hafta kendimize gelemedik ve ilk ve son deneyim olarak onu da 2015 baharının henüz  tozlanamamış raflarına kaldırdık. Ayy  el aman sokakta yürürüz, olmadı koşu bantına çıkar yürürüz, olmadı bisiklet çeviririz yeter ki o salonun bi daha ne önünden, ne arkasından bile geçmeyelim diye birbirimize gaz vererek arkamıza bile dönmeden kaçtık. Normalde şahsen bi şeyi yapamamaktan kolay kolay pes etmediğim için suçu da hocaya atıp gönlümü ferah tuttum. Kadına bir iki kez şarladım çünkü çalışırken zorlanıyorum çok diye, ama o  bizi dört haftadır pilates yapan hanımlarla aynı gruba almış, onları çalıştırdı bizi de araya sıkıştırdı aklınca.  Misal dün ben evde, normalde eve gelen iki hanımın sabahtan akşama kadar çalışarak yaptığı temizlik işini, tek başıma aynı sürede hiç durmadan çalışarak bitirdim ve o akşamki kırk dakikalık pilates yorgunluğunun 1/4 ü kadar ancak yoruldum, ki bu kadar işi asla tek başıma yapıp bitiremiyordum son  üç dört yıldır.  Dün uzun zaman sonra  ilk kez kendim yapabildim, çok sevindim, kendimi çok mutlu hissettim. Hem fiziken güçlenmiş olmama, hem de kendi işimi kendim yapabilmeme. Tüm evin  temizlenmiş olması da bonus oldu. Daha önce kendi başıma  cesaret bile edemiyordum, gözümde büyüyordu işler.  Acaba iki hafta boyunca yapmaya çalıştığım hurma diyetinin  mi bir tesiri oldu ki diyorum. Çünkü saçlarımdaki dökülme de durdu. uykum da hafifledi. Ve belli ki gücüm kuvvetim de yerine gelmiş. Vücutta eksik bir şeyler vardı demek ki. Genelde yılda bir iki kez kan değerlerime veya genel kontrollerime baktırır dikkat ederim ama vitamin veya minerallerime baktırmamıştım. O eksik olanlar artık her ne ise beni yerlerde süründürüyormuş meğer... Buraya kendim için  bir not düşmüş olayım ki bundan sonra hedef pazartesi perşembe oruçlu olmak ve hurma orucunu arada bir tekrar etmek. Bu günü gösteren Allah'a şükürler olsun. Rabbim üzerimizden nimetlerini eksik etmesin. Rahmeti bol olsun Kanuni dedeme katılıyorum; "olmaya cihanda devlet, bir nefes sıhhat gibi!" Allah hepimize sağlık ve huzur versin...

8 yorum:

  1. Sevgili konağım adres çubuğunda adını görmeden girdim bloğa acaba ben bu blogu ne zaman takibe aldım dedim sonra bir baktım ki benim konağım blog adını değiştirmiş ..Bununla ilgili bir yayın yayınlamaya ne dersin? ..bilgi ve muhabbeti sürdürme amaçlı :)seni yorduklarina çok üzüldüm ayrica.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm Ege'nin öbür yarısına seninle sevgilerimi yolluyorum, geç kalınmışlığım affola....

      Sil
  2. Keşke pilatese devam etseydin, spor ilk günler öyle etkiler yapıyor ama sonra alışıyor vücut. Dengeli beslenince hatta az yiyince(biraz aç kalma düzeyinde) çok daha sağlıklı ve enerjik olduğumu ben de farkettim. Sağlık için, kilo için az yemek şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyla alakalı bir yazını çok beğenerek okumuştum ve hala aklımda; yazdığım kadar zayıflayabilseydim keşke ;))

      Sil
  3. "Sağ olsun"

    Haha, güzel! :)

    Ben de beklerim Kafa'ya, e yorumlarla tabii, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda iade-i ziyaretteyim, hoşgeldiniz, teşekkürler...

      Sil