25 Ağustos 2015 Salı

"MIŞ GİBİ YAŞAMAK" OUT, "YENİ BAŞLANGIÇLAR" İN ;)

       "Mış Gibi Yaşamak" yazısı önce gönlümde dolaşıp durdu, sonra yazıyla hem kendime, hem de kamuya arz olup şurda hayat buldu. Ve elbette sizden çok bu yazıyı ben okudum. İşte yazının gücü müdür, olacağın hayat bulacağından mıdır bilemiyorum lakin beni elimden tutup bu günkü noktaya getirip koydu. Bu süreçte hayata dair bazı kararlar aldım ve bu kararlarımı da önce kendime sonra da ilgili ilgisiz herkese dikte ettim. Artık "mış gibi yaşamaya" son verdiğimi ilan ettim. Henüz patronum bunu kabullenmiş görünmese de ben işten ayrılacağımı söyledim. Ve inanır mısınız önce eşim olmak üzere herkes bana destek oldu. Bunu hiç ümit etmiyordum, hiç beklemiyordum. Öyle mutluyum ki anlatamam. Yıllarca ben ne yormuşum öyle kendimi boşu boşuna. Demek ki kendi vesveselerim, kuruntularım beni daha çok yormuş. Şimdi bir geçiş süreci yaşıyorum, izindeyim ve evimdeyim. Kendi ofisimi (mali müşavirlik) açmak için planlar projeler yapıyorum. İş planlarımı hazırlıyorum. İş hayatımı artık kendi istediğim şekilde  yönlendirme  kararımın  paha biçilemez huzurunu yaşıyorum. Belki bu süreçte yaşayabileceğim hiç bir maddi/manevi sıkıntı beni bundan öncekiler kadar asla mutsuz etmeyecek bundan eminim.
 Bugün, dün pazardan aldığım mis kokulu domateslerimi kışlık sos yapıp kaldırdım. Domateslerle uğraşırken de sizinle bir hasbihal edip bu günceyi de tarihe not olarak buraya düşmüş oldum. Eminim ki dualarınızı, iyi dileklerinizi esirgemeyeceksiniz. Huzur ve mutluluk hepimizin olsun. 

19 yorum:

  1. Çok sevindim senin adına , çok benzer süreçlerden geçip yeni kapıların açılması için dua ettiğimiz günlerdeyiz demek k
    Ben de geçen ay verdim istifa dilekçemi...
    Umarım daha güzel ve daha rahat çalışmalarla devam ederiz.
    Hayırlı uğurlu olsun...
    Dua ile , sen de bizi unutma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yorumlarınız öyle değerli ki tarif edemem. Aynı süreci yaşıyor olmamıza şaşırdım. Tekrar çalışmaya başladığını bilmiyordum, çocuktan sonra. İyi yapmışsın, insan hayatından kendini mutsuz eden her şeyi elemeli. Tabi bu her zaman kolay olmuyor, tercih edebilme lüksü versin Rabbim hepimize. Dualarımdasın... Sevgilerimle...

      Sil
  2. Yeni sayfalarda çok not olur..not et..
    Aklından geçenleri plan veya hayal her ne işe hepsini not et kiiii beklediğin o an geldiğinde aklımda çok şey vardı deyip tikaninca o notlar sana neden veya neyi nasıl yapacağını nasıl hayal ettiğini hatirlatip devam etmeni gerçekten sağlayacak çok önemli faktörler olacak yani sen yani aklindakiler..Çünkü o kuruntular o vesveseler gidip gelir gidip gelir..yilma. .Yılmaz'a için şimdiki coşku ve kararlılığı not et.
    Ben bunu istedim bunu böyle istiyorum böyle yapacağım .
    Not et..ve bizi de bu güzel değişime dahil et.
    Bütün kalbimle herseyin gönlüne göre olmasını değil en güzelini en hayırlısı olsun diyorum..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgimm ne güzel nasihatler, tavsiyeler bunlar böyle. Bir kaç kez okuyup kulağıma küpe yaptım. Çok teşekkür ederim benim için düşünüp yazmana öyle mutlu oldum ki anlatamam. Rabbim güzel gönlün gibi versin sana herşeyi. Çok teşekkür ediyorum, kocaman sevgiler...

      Sil
  3. Ah ne iyi! Siz bu konuda başarılı olun ki diğerlerimizin cesareti artsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa dimi bence de cesur olmalıyız ;) son işimde geçirdiğim 15 yıldan sonra pek de cesur sayılmam ya hu ;)) Zararın neresinden deyip yaktım gemileri :))) Bakalım Mevla neyler, neylerse güzel eyler... Çok teşekkür ederim mavi kale...

      Sil
  4. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Darısı başıma. Allah yardımcın olsun. Cesaretini takdir ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım blogdaşım. Amin inşallah sen de kendi ofisini açarsın. Rabbim hepimize güç kuvvet ve imkan versin. Kurulu ve hallice bir düzenden tamamen belirsiz ama özgür düzenime merhaba dedim ve mutlu oldum :))) Bakalım hayırlısı...

      Sil
  5. Aynı süreci ben de yaşadım. Yazacağım deneyimlerimi ama bür türlü sıra gelmedi... Ben bankayı bırakmıştım, benzer sebeplerle. İnanın, eğer doğru olduğunu düşünüyorsanız yaptığınızı, buna inanıyorsanın ve kendinizi iyi hissediyorsanız gerisi de iyi oluyor. Zorlaşan şeyler oluyor ama kolaylaşanlar daha çok oluyor. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur. Ben iyiyim:-)
    Selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh keşke yazsanız! Biz de okusak... Gerçek şu ki yeni bir başlangıç için karar vermek bile çok güzel. Belirsizliklere karşı hala gücüm varken bunu yaptığım için mutluyum. Yüreklendirmeniz için teşekkürler ;)

      Sil
  6. Merhaba.
    Bu yazı karakteri çok yorucu :( Lütfen biraz küçültebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz Elif hanım. Sanırım hipermetropluğumun etkisiyle iri karakteri seçmişim. Elbette bir de miyoplar var dimi ;)) tamam orta karakterde anlaşalım o zaman ;) teşeklürler.

      Sil
  7. Merhaba ablam...nerdesin seni merak ediyprum.

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nihal Hanımcığım. Sağolasınız.

      Sil
  9. Hayırlı olsun ins Hayatınızda guzel sayfalar açılır. Iş hayati bana da pranga gibibgelir geçim içşn çalışmak başka da sırf çalışmak ıcın çalışmak çoğunlukla sevmediğimiz ofislerde sevmediğimi isleri yapmak kendimize haksızlık tabı eğer geçim sorunu yoksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deniz Hanım. Zaten insanın sevmediği şeyleri yapmak mecburiyeti çok yorucu. Şartlar elbette çok önemli. Sen maşallah harika çocuklar yetiştiriyorsun büyük bir özveri ve gayretle. Hayranım annelik gayretlerine.

      Sil
  10. Kolay olmaz yeni başlangıçlar sancilar olur.. Nasılsıniz bakalım:))

    YanıtlaSil