17 Ocak 2016 Pazar

GÖRMEZDEN GELDİĞİN SEN!

       
     Bunu geçenlerde ismini hatırlayamadığım biriyle yaptım ve bittiğinde ben nedendir bilmem ağlıyordum. Şimdi siz de yapın bakalım ne hissedeceksiniz? Ağlayıp ağlamamak kişiye göre değişir belki ama  müthiş bir sevgi ve mutluluk duygusu hissettireceğinden eminim.
   Şimdi olay şu; önce gözlerinizi kapatıyorsunuz, hatırlayabildiğiniz en küçük halinizi hafızanızda canlandırıyorsunuz. Şimdi onu kendinize çağırın. Geldi değil mi size. Uzatın elinizi ellerinden tutun ve saçlarını okşayın, kucağınıza alıp onu sevgiyle kucaklayıp, dizlerinize oturtun. Şimdi ondan şimdiye kadar onu üzdüğünüz için özür dileyin. Onu bir daha üzmeyeceğinize, kimsenin de bunu yapmasına izin vermeyeceğinize söz verin. Ona sevdiğinizi söyleyin ve ayrılmadan "korkma tamam mı?" deyin. Artık gözlerinizi açabilirsiniz. Bu seans sanırım 2 dk filan sürüyor. Yazıyı okuduktan sonra denemenizi öneririm. Hissettiklerinizi de paylaşmanızı.
               Sevgiyle kalın...

16 yorum:

  1. Küçüklüğüme dair Hatırladığım seyler hep negatif duygular. Cok ilginç bir deneme. Cocuklar uyuyunca sakin kafayla deneyeyim

    YanıtlaSil
  2. Bu sanki kendimizi hatırlama ve barışma ve sevme oyunu gibi geldi bana, dene bakalım ne hissedeceksin merak ediyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu yapmıştım tam olarak böyle olmasa da. Çocukluğumu çağırmış ve onu sevdiğimi söylemiştim. Hatta bundan çok daha iyisini hak ettiğini, onu layık olduğu yerlere taşıyamadığım için üzgün olduğumu söylemiştim... Anlık güzel bir histi. Bir tür rahatlama hissi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir yerde kendimize sevgi ve kıymet verme öğretisi gibi değil mi?

      Sil
  4. Yazı yayına girdiğinde okumuş ama o an pek de iyi hissetmedigim için denemeyi dahi düşünmedim ..bunu yapmak her insana acı verir ister iyi ister kötü bir çocukluk geçirmiş olsun..

    YanıtlaSil
  5. Bu aslında çocukluktan ziyade bugünle ilgili bir farkındalık gibi hissettim ben Sevgicim ;)

    YanıtlaSil
  6. Benim de son zamanlarda tecrübe ettiğim benzer bir şey var; insan içinde, bilinçaltında sakladıkları korkularını sesli olarak ifade edince onlardan kurtuluyor; bir tür konuşma terapisi gibi... ki Freudyen terapiler bu bakımdan işe yarıyormuş:)) Çocuk halim gelmedi ama kendime her şey çok güzel ve öyle kalacak dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neymiş bu Freudyen terapiler bilmiyorum bak ben onu... Seninki de denendi :))

      Sil
  7. Bunu her gece yatmadan önce 21 gün yapmak gerek biliyor musun? Yaralı çocuk terapisi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa öylemi? Bilmiyordum. Çok şaşırdım. Hiç bu tür şeylere ilgim yoktu ama bu hoşuma gitti. Ben bir çocukluğuma ineyim dur :))) Teşekkür ederim arkadaşım bilgilendirdiğin için ;)

      Sil
  8. Süpermiş. Bende deneyeceğim. Bende yoga dersinde bazen kendimiz kucaklıyoruz hoş oluyor :) buda güzel olabilir..21 gün olayı da mantıklı olabilir. Şu olumlama dedikleri şeyler gibi..sevgiler..blogunu takibe aldım..

    YanıtlaSil
  9. Bence geçmişte kalması daha iyi. Şuan ki halimden oldukça memnunum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, ne mutlu o halde, daim olsun bu hal inşallah...

      Sil
  10. Bana çok iyi geldi. Biraz buruk umu mutlu bir çocuk geldi yanıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin mutlu çocuk olduğun kesindir yahu anneliğin şahane çünkü ;) İyi geliyor evet senin yorumunla ben de tekrar hatırlayıp yapmış oldum sağolasın 😘❤️

      Sil